Zangles

Hoi! Wat leuk dat je meer wilt weten over zangles.

Hieronder lees je meer over mij en over wat een zangles precies inhoudt.


OVER MIJ

Al van jongs af aan was er een grote passie in mijn leven: theater en muziek!

Zingen, dansen, toneelspelen….dat was wat ik het allerliefste deed. Na mijn middelbare school vertrok ik naar Londen, waar ik in 1999 afstudeerde aan Mountview Theatre School, na een 3 jarige fulltime musicalopleiding, als uitvoerend artiest.

Vrijwel gelijk na mijn studie ben ik begonnen met het geven van zanglessen. Het leven op het podium was geweldig, maar ik ontdekte dat ik ook heel graag mijn enthousiasme en kennis doorgeef aan anderen.

In het begin van de jaren 2000 ben ik me gaan verdiepen in de Estill zangmethode; de eerste methode gericht op de wetenschap; wat er precies gebeurt met de stem, zeer praktisch en duidelijk toepasbaar.Echter, de ontwikkeling daarvan staat al langere tijd zo goed als stil en ik merkte dat ik meer vragen kreeg. Ik ben altijd bij blijven leren, maar ik kreeg nooit precies die duidelijke kennis waar ik naar op zoek was.

Zodoende kwam ik in 2015 in contact met Dr Gillyanne Kayes en Jeremy Fisher van Vocal Process. Beiden zijn zeer gerenommeerde zangdocenten met jarenlange ervaring in het coachen van zangers en zangdocenten. Hun werkwijze sprak mij direct aan; helder, op basis van de laatste wetenschappelijke bevindingen en vooral….individueel! 

Na verschillende workshops en cursussen bij Vocal Process (zowel live als online) besloot ik in 2022 dat het tijd werd om echt diep in de materie te duiken, en in september 2023 heb ik een master studie zangtechniek, anatomie en didactiek bij hen afgerond. Nu mag ik mij Vocal Process Registered Teacher noemen, en daar horen ook weer meerdere jaarlijkse trainingen en workshops bij. Het leren gaat dus altijd door 😉

Naast mijn werkzaamheden als zang- en pianodocent bij Monkey Music, geef ik ook musical cursussen/workshops, ben ik de artistiek leider van theatergezelschap Monkey Musical en dirigente van Vocal Group Rose en Popkoor SisterAct. Tevens heb ik 25 jaar lang met coverbands opgetreden door het hele land.

WAT HOUDT HET IN?

Zangles is voor iedereen anders, omdat elke stem uniek is, en dus een unieke benadering nodig heeft. Mijn credo? One size does NOT fit all!

In de zangles gaan we op zoek naar wat jouw stem nodig heeft.  Ik luister naar jouw wensen; wil je meer leren over je ademhaling? Of wil je juist leren om je stem vrijer te gebruiken? Misschien wil je graag meer leren over interpretatie, of over performance. Maar misschien heb je nog nooit echt gezongen, en heb je geen idee wat je wilt of kunt. Samen gaan we op ontdekkingsreis, voor mij net zo spannend als voor jou.

Uiteraard is er, naast het technische aspect, ook heel veel aandacht voor het zingen van je favoriete nummers, want dat is tenslotte waar het om gaat! En je zult merken, hoe meer je oefent, hoe sneller je vooruit gaat. 

WANNEER?

De privélessen worden gegeven in Asperen op maandag, dinsdag  tussen 12.00 en 22.00 uur, op woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op donderdag tussen 14.00 en 22.00 uur

zingende dames 1

VOOR WIE?

De zanglessen zijn voor iedereen vanaf 9 jaar* met een passie voor zingen. Het maakt hierbij niet uit of je al jarenlange ervaring hebt in bands, of dat je alleen maar thuis onder de douche zingt.

PRIJZEN?

Privē les 30 minuten € 23,00
Privē les 60 minuten** € 46,00

* kinderen jonger dan 9 jaar kunnen ook op zangles, maar altijd in overleg met de docent
** de les van 60 minuten is alleen voor gevorderden of in overleg

De lessen zijn 1 x per week of 1 x per twee weken. (1x per maand kan alleen na overleg en is alleen bedoeld voor ver gevorderden.